Meubels bezorgen? Dat is nog eens vakwerk en weten wat je moet doen. Als meubelbezorger ben je steeds onderweg met spullen die van anderen zijn en dus is voorzichtigheid geboden. Als koper is je meubels laten bezorgen overigens altijd de beste optie. Zo reduceer je de kans op beschadigingen onderweg. En dat is best een extra kleine investering waard.

Ook verhuizen is een vorm van meubels bezorgen

Ja, je zou ook verhuizen een vorm van meubels bezorgen kunnen noemen. Nadat je zelf eerst al de kleinere en lichtere producten hebt verhuisd, laat je de meubels bezorgen door professionals. Je bent immers zuinig op je meubels en wenst alle risico wat betreft beschadigingen voorkomen. Een professionele partij is als geen ander in staat om je kostbare meubels van A naar B te verhuizen.

Bij professionals is de kans op schade gering

In de eerste plaats kunnen ze een verhuiswagen of ander vervoersmiddel op de beste manier inpakken. Dat doen ze zo, dat de kans op schuiven gering is. Want juist schuiven tijdens het vervoer kan schade opleveren. Uiteraard worden de meubels als meubels bezorgen aan de orde is veilig ingepakt. Overigens hoef je tegenwoordig zelfs de kasten niet leeg te halen als ze verhuisd worden. Met een speciale folie kunnen laden geen kant op en worden ze dus met inhoud vervoerd. Voor het vervoer en het tilwerk hebben de professionals altijd de juiste materialen beschikbaar.

Zo voorkom je schade aan je rug

Behalve dat meubels bezorgen betekent dat de meubels geen schade oplopen, betekent het eveneens dat je zelf ook geen schade oploopt in de vorm van vooral rugklachten. Het overkomt veel mensen die niet vaak tillen. Ze tillen vanuit de rug en dat kan al snel behoorlijk klachten opleveren. Veel mensen zijn zomaar langere tijd uit de roulatie na verkeerd getild te hebben. Neem dat risico niet, laat meubels bezorgen.

Meubels bezorgen: vaak gratis, soms tegen een kleine meerprijs

Als je nieuwe meubels koopt, wordt de optie tot meubels bezorgen vaak aangeboden. Het ligt vaak aan het aankoopbedrag of dit al dan niet gratis is. Is het niet gratis, dan kun je vaak voor een gering bedrag de meubels thuis laten bezorgen. Maak er gebruik van. Op die manier bespaar jij jezelf tijd en energie en is de kans op beschadiging aan de meubels gering. Bovendien blijft je rug in goede conditie.

Geef het afhaaladres door en laat de meubels bij je thuis bezorgen

Ook als je gebruikte meubels hebt gekocht, kun je voor het bezorgen van meubels kiezen. Je huurt dan gewoon een professionele partij in, geeft die het afhaaladres en laat je meubels bij je thuis bezorgen. Bern je meubelbezorger dan weet je hoe jij je vrachtwagen inpakt en de kans op schade tot zo goed als nul reduceert. Je hebt bovendien de beste materialen om het tillen gemakkelijker te maken. Bovendien weet je precies hoe je op een manier tilt die niet ten koste gaat van de spieren in de rug. Op den duur sta je niet eens meer stil bij de risico’s voor je rug en wordt het routine om de meubels op de best mogelijke wijze te vervoeren