Heb je besloten om te verhuizen naar de stad, maar weet je alleen nog niet welke? Dat kan inderdaad een lastige keuze zijn. Wat spreekt je het meeste aan; Den Haag, Rotterdam, Breda of toch Amsterdam. Maar om welke reden ga je er dan wonen, omdat het zo lekker druk is en je altijd mensen om je heen hebt? Of wil je in de leukste stad van Nederland wonen? 

Wat maakt een stad aantrekkelijk?

Wat een stad aantrekkelijk maakt om er te gaan wonen, wordt bepaald aan de hand van een paar factoren. Deze factoren zouden voor mensen een reden moeten of kunnen zijn om wellicht nu of in de toekomst te gaan verhuizen naar de stad;

  • bereikbaarheid
  • mensen die er al wonen
  • ruimtelijke kwaliteit
  • voorzieningen

Wonen in Rotterdam

Waarom zou je nu in Rotterdam gaan wonen? In Rotterdam is er een groot gemixt publiek, dat wil zeggen dat je van alle nationaliteiten en alle leeftijden wel wat hebt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam, kun je hier wel wonen met wat meer ruimte. In Amsterdam zijn er zelf toeristen te vinden in de allerkleinste straatjes van de stad. In Rotterdam niet en heb je ook wat minder toeristen dan in Amsterdam. Wanneer je besluit in Rotterdam te gaan wonen, zal Verhuizers Rotterdam jou daar bij helpen!

De leukste stad?

Naar Rotterdam verhuizen? Is dit dan wel de leukste stad van Nederland, zoals jij misschien daar wel volledig van overtuigt bent. Wat Rotterdam in ieder geval tot een van de leukste en beste steden van Nederland maakt, is dat wanneer je huis koopt of huurt het in deze stad een stuk goedkoper is dan in de andere steden. Wanneer je van sport houdt, ga dan zeker in Rotterdam wonen. Hier is de sfeer omtrent het voetbal gewoon het best en het gezelligst. Ook het openbaar vervoer in Rotterdam is top! Er rijden trams en metro’s door de hele stad dus je bent overal zo. Deze factoren duiden op de leukste, en ook makkelijkste, stad van Nederland?!